Viktor Fischer: Et spørgsmål om held i EM-premiere

Viktor Fischer er en af de mest rutinerede spillere på det danske U21-landshold i fodbold, som onsdag møder Tjekkiet i den første kamp ved EM.

Den 21-årige Ajax-spiller er blandt de syv spillere i truppen, som også var med til at nå semifinalen ved U17-EM i Serbien for fire år siden, og samme år var holdet med ved VM i Mexico.

Ved EM i 2011 indledte Danmark med en 3-2-sejr over Serbien – sejrsmålet scoret af Fischer selv et kvarter før tid - mens det blev til et 0-3-nederlag til Brasilien i den første kamp ved VM.

- Jeg tror, det betyder meget at komme godt fra start, siger Viktor Fischer.

- Mod Serbien scorede vi sent i kampen. Jeg tror også, at det er et spørgsmål om held, at man lige slår til på det rigtige tidspunkt.

- Vi havde ikke det samme held mod Brasilien ved VM, siger offensivspilleren, der sammen med landstræner Jess Thorup og højrebacken Alexander Scholz deltog på tirsdagens pressemøde i Eden Arena i Prag.

Danmark blev ved slutrunden i Mexico elimineret efter det indledende gruppespil.

Viktor Fischer gør samtidig opmærksom på, at en dårlig eller god start på EM i Tjekkiet ikke behøver at være altafgørende for U21-landsholdet.

- Det vigtigste er at få sendt et signal om, at man er dér, hvor man gerne vil være.

- Held kan spille en rolle. Der er to hold på banen, og hvis vi antager, at det er to nogenlunde lige stærke hold, så kan man være heldig eller uheldig på dagen.

- På den anden side kan jeg huske, at Spanien indledte VM (i 2010) med at tabe den første kamp til Schweiz, men Spanien vandt alligevel VM. Men lad os da håbe, at vi vinder i morgen, siger Viktor Fischer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip