Vil indføre særlig afgift: Her bliver det dyrere for dig

27/09/2023 16:11

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Og der er ikke blot tale om håndøre.

Mest læste i dag

Når danskerne rejser ud i den store blå verden, har det før været med mellemlandinger i den hollandske hovedstad Amsterdam.

Desværre kan netop denne slags mellemlandinger ende med at koste dig ekstra i fremtiden, skriver B.T.

Der vil nemlig blive indført en helt særlig afgift på mellemlandinger i den store Schiphol-lufthavn, hvilket betyder, at det bliver dyrere for dig at rejse via lufthavnen.

Det bliver desværre heller ikke kun håndøre, du skal i lommen efter, hvis du mellemlander i Schiphol-lufthavn.

Ifølge B.T, som citerer luftfartsmediet Check-In, kan din rejse ende med at blive op til 390 kroner dyrere.

Og det får blandt andet Hollands største flyselskab, KLM, til at komme med stor kritik, herunder af KLMs administrerende direktør, Marjan Rintel, i et opslag på LinkedIn.

"Udskrivningen af sådan en afgift er uforståelig og bekymrende. Det bliver på bekostning af forbindelsen mellem Holland og resten af verden. Vi er det første og eneste land i verden, hvor den her afgift er på bordet.," skriver hun og fortsætter:

"Det vil betyde, at det udelukkende er passagerer, der rejser via Schiphol, som skal betale ekstra penge for deres flybilletter, mens det ikke vil være gældende i andre europæiske lufthavne."

Holland er langt fra det første land, som kigger på flytrafikken.

EU-Kommissionen har givet Frankrig grønt lys til at forbyde indenrigsflyvninger på en række ruter, herunder flyvninger mellem lufthavnen Paris-Orly og byerne Bordeaux, Nantes og Lyon.

Forbuddet er kommet på tale, fordi Frankrig af klimahensyn i stedet vil appellere til, at passagerer benytter sig af landets omfattende jernbanenetværk.

Herhjemme har den nuværende regering også skrevet i regeringsgrundlaget, at der skal indføres en flyafgift.