Vild $mith: Radioen spillede forkert version

For de fleste musikere er den første gang, de bliver spillet i radioen, noget helt specielt, og det kan være en både nervepirrende og dejlig oplevelse.

For nogle kommer det som en overraskelse, mens andre har ventet i spænding hele dagen på at høre deres egen stemme strømme ud af radioen for allerførste gang.

For rapgruppen Vild $mith var den første afspilning i radioen en kæmpestor oplevelse, men noget var ikke helt, som det skulle være.

- Jeg sad i bilen, og så spillede de "Vild i dag, syg i morgen" i radioen. Men det var den forkerte udgave af nummeret. Jeg blev nødt til at flippe ud, for det lød ikke særligt godt. Den første måned spillede P3 faktisk den forkerte udgave af nummeret. Alligevel var det en sindssyg vild fornemmelse. Det er jo det, man altid har håbet på, når man laver musik, siger Daniel Jensen, der går under kunstnernavnet Vild Son i rap-trioen.

Første gang, at forsangeren i Julias Moon, Louis Samson, hørte bandets nye sang i radioen, var en tidlig morgen, hvor han skulle rydde op efter bandets release party.

- Jeg tog en taxa ind for at rydde op. Jeg var sent på den og stadigvæk lidt halvfuld. Jeg løb ud og satte mig ind i taxaen, og lige da jeg lukkede døren, startede vores sang. Det var en fantastisk følelse. Jeg har aldrig haft det bedre, siger han.

Produceren Mikkel Andreas Nuplex Thomsen har netop slået sig sammen med hitmageren Wafande, og de går nu sammen under kunstnernavnet Black Dylan. Det var derfor helt nyt for produceren at høre resultatet i radioen, da den første single "Don't Wanna Be Alone" blev spillet. Det var dog tæt på, at han ikke havde nået det.

- Jeg vidste, at vi ville blive spillet mellem halv otte og otte i radioen. Jeg vågnede først lidt over otte, men heldigvis var tidsplanen skredet i radioen, så sangen kom næsten lige, da jeg stod op. Det føltes så dejligt. Jeg glæder mig til at høre den igen og igen, siger han.

Det er ikke mere end et år siden, at sangeren Thøger Dixgaard, der er kendt for hits som "Former" og "Blød indeni", hørte sig selv i radioen for første gang. Det skete, mens han hørte P3 hjemme hos sin mor.

- Sara Frost var i radioen, og jeg tænkte, at det kunne være vildt underligt, hvis de spillede min sang. Og så kom den. Det var så underligt og virkelig fedt. Jeg missede bussen, fordi jeg lige skulle høre den færdig. Min mor syntes også, at det var godt, siger han.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip