Vild ny stalker-app: Tag et billede af en fremmed på gaden og find ud af, hvem de er

Ninna Andreasen

425 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

En ny app ved navnet FindFace gør det muligt for brugerne at tage et billede af fremmede på gaden og med 70 procents sandsynlighed finde ud af, hvem de er.

Dermed er det altså slut med at gå en tur gennem byen uden at nogen ved, hvem man er, skriver The Guardian

Appen fungerer ved at scanne billederne og sammenholde dem med profiler på sociale medier. Indtil videre kan appen, der er lavet i Rusland, ikke arbejde sammen med Facebook endnu. Den kan dog scanne billeder og profiler på det sociale medie Vkontakte.

Appen blev lanceret for to måneder siden og har taget Rusland med storm. På den tid har den fået en halv million brugere og udført næsten tre millioner søgninger ifølge skaberne af den, den 26-årige Artem Kukharenko og den 29-årige Alexander Kabakov. De har lavet en algoritme, som gør det muligt at lave hurtige søgninger blandt massive mængder data.

Bagmændenes håb er, at appen kan revolutionere dating.

Læs også: Joakims iPhone eksploderede i sengen: Det sprøjtede med batterisyre

- Hvis du ser nogen, du kan lide, kan du fotografere dem og finde deres identitet og så sende dem en venneanmodning, siger Alexander Kabakov.

Appen kan ikke kun finde personer, man har taget et billede af på gaden. Man kan eksempelvis også uploade et billede af en filmstjerne og så finde piger eller mænd, der ligner den person.

Frygter voldsomme konsekvenser
Der er allerede alarmerende historier fra Rusland, hvor appen er blevet brugt til mere lyssky aktiviteter.

Eksempelvis har en fotograf brugt den til at identificere tilfældige mennesker i St. Petersborgs metro - og folk online har brugt den til at finde kvindelige pornoskuespilleres profiler på sociale medier for at chikanere dem.

Læs også: Advarsel til forældre: Hvis dit barn har denne app på sin mobil, så slet den med det samme 

Appen er gratis, men man skal betale, hvis man foretager mere end 30 søgninger om måneden. Det er dog mest af hensyn til, at serverne ikke kommer på overarbejde.

Skaberne regner nemlig med, at de i stedet skal tjene penge på teknologien fra politiet og andre myndigheder.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler: