Vilde tacklinger straffes hårdere i dansk ishockey

18/09/2015 13:23

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Når Danmarks bedste ishockeyrække, Metalligaen, fredag aften tager hul på en ny sæson, bliver det samtidig startskuddet på en indsats mod alvorlige skader blandt spillerne.

I den kommende sæson får dommerne nemlig muligheden for at uddele hårdere straffe ved voldsomme tacklinger. Det skriver Politiken.

Tacklinger bagfra eller til hoved- og halsregionen skal altid idømme "gerningsmanden" den hårdeste straf, hvis der er tvivl om tacklingens hårdhed.

Straffen bliver frem over fem minutters udvisning for holdet og en personlig udelukkelse for spilleren resten af kampen. I dag koster det holdet en to minutters udvisning og ti minutters personlig straf for spilleren.

Desuden er minimumstraffen for hårde tacklinger blevet strammet fra tre spilledages karantæne til fire, skriver Politiken.

- Det er et helt klart signal fra vores side om, at spillerne er nødt til at passe bedre på hinanden.

- Jeg er ikke så naiv, at jeg tror, at vi har set den sidste tackling af den slags, men det er et led i en kulturændring, som vi gerne vil gå i front for, siger Kim Pedersen, der er administrationschef i Dansk Ishockey Union til avisen.

/ritzau/