Vilhelmsen: Børn skal have lov til at være børn

Femårige skal endnu ikke til at finde penalhuset og skoletasken frem. Regeringen har nemlig ingen planer om at sende de danske børn tidligere i skole, siger social- og børneminister Annette Vilhelmsen (SF).

- Jeg kan ikke som minister se nogen gode argumenter for at sende børnene tidligere i skole. Det er selvfølgelig vigtigt at være skoleklar, men børnelivet har også en værdi i sig selv, siger hun til Ritzau.

Ifølge en analyse fra tænketanken Kraka vil et år mere i skole ellers sende danske elever direkte ind i top-10 og gøre op med ellers skuffende resultater i Pisa-testen.

Tænketanken har regnet på, hvordan Danmarks placering vil være i testen, hvis vores børn har et års ekstra skolegang.

Ifølge Krakas analyse vil danske børn, hvis de starter et år tidligere i skolen, tage et ordentligt spring fra nummer 18 i læsning i dag til en fjerdeplads på verdensplan.

Men ministeren mener, at børnene i børnehaverne får nogle grundlæggende kompetencer, som de skal bruge senere i livet - også i skolen.

- I daginstitutionerne arbejder man målrettet med trivsel, læring, sprog og motorik, siger ministeren og fortsætter:

- Det er selvfølgelig godt at blive forberedt på at gå i skole, men børnene lærer også gennem de lege og sociale relationer, de har i daginstitutionerne.

Det er næstformand i Bupl Birgitte Conradsen enig i.

- Det med, at det er ren hygge i børnehaven, er et fuldstændigt forfejlet billede af, hvad der foregår i en daginstitution. Der foregår læring i forhold til alle livets aspekter i en børnehave, siger hun.

- Det er for snævert kun at kigge på resultater i Pisa-testen. Jeg synes, at det er meget mere vigtigt at kigge på, hvad det er for nogle børn og unge, vi vil have ud i samfundet, fortsætter hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip