Vilhelmsen: Mit høreapparat er på fuld styrke

Skrevet af admin

|

28/11/2013

Dagens topnyheder

- Vi har en rigtig god mulighed for at lave SF-politik ved at være i regeringen, og det vil jeg fastholde, siger SF's formand, Annette Vilhelmsen.

Reaktionen kommer efter regeringens finanslovaftale med Venstre og De Konservative, som har medført kraftig kritik fra SF's bagland og partiets magtfulde landsledelse, hvor flere mener, at SF bør trække sig ud af regeringen.

Formanden afviser den mulighed.

- Jeg er ligesom landsledelsen selvfølgelig interesseret i, at vi får så meget rød og grøn politik igennem som overhovedet muligt, siger Vilhelmsen.

- Derfor har vi selvfølgelig brug for at få talt om finansloven og se, hvad der faktisk ligger i den. Og der ligger rigtig mange gode elementer i den også for SF, siger hun forud for et møde i landsledelsen torsdag aften.

Formanden mener, at der er mange elementer i finanslovaftalen, som SF kan være stolt af.

- Der er rigtig fine ting på psykiatriområdet, på det sociale område, blandt andet for udsatte børn og unge, der er det samme på ældreområdet og på social dumping, siger hun.

Partiformanden understreger, at der på det grønne område er afsat op imod en milliard kroner til en naturfond, hvilket har været en stor mærkesag også for SF.

- Den finanslov, som regeringen har fremlagt, og som har fået yderligere tilføjelser fra forhandlinger med Enhedslisten, og som V og K nu har tilsluttet sig. Det er en rigtig god finanslov, også for SF, siger Annette Vilhelmsen.

Hun er dog enig med landsledelsen i, at det skal drøftes, hvordan SF får markeret sig tydeligere i regeringssamarbejdet. Det er noget af det, der er på dagsordenen ved mødet med landsledelsen torsdag.

Men hun mener ikke, at SF bør trække sig ud af regeringen, selvom blandt andre Bjarne Sørensen, byrådsmedlem for SF i Horsens Kommune, mener, at SF bør overveje det.

- Annette Vilhelmsen må se at skrue op for høreapparatet. Jeg har længe forsøgt at give udtryk for, at vi skal ud af regeringen, så vi kan føre en selvstændig SF-politik, siger han til Berlingske.

- Jeg skruer gerne op for høreapparatet. Det er sådan set på fuld styrke, jeg er bare ikke enig i, at vi får mere politik igennem uden for regeringen, slår Annette Vilhelmsen fast over for Ritzau.

/ritzau/