Vilhelmsen undrer sig ikke over Sohns exit

Det kan ikke undre, at Ole Sohn har forladt SF for at blive socialdemokrat. Han har talt for lavere løn for at fremme konkurrenceevnen.

Det siger SF's afgående formand, Annette Vilhelmsen, til, at Sohn som DKP's gamle formand og SF's tidligere erhvervsminister går til S.

Dermed følger Sohn efter afgående sundhedsminister Astrid Krag, mens SF's forhenværende miljøminister, Ida Auken, er blevet radikal.

- Ole Sohn er kommet med nogle udtalelser - blandt andet om lavere løn - som jo ikke er typisk SF-politik, så jeg er ikke overrasket, siger Annette Vilhelmsen.

Hun vil satse på folketingsmedlemmer, som bliver i partiet og vil være med til at opbygge SF.

- Der er tre, der er gået. Vi er dem, vi er, og det er dem, vi bygger videre på, siger Annette Vilhelmsen, som ikke vil pege på en efterfølger.

SF's Lisbeth Bech Poulsen venter ikke, at flere folketingsmedlemmer forlader partiet.

- Det regner jeg ikke med, at der er flere, der gør, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Hun vil ikke pege på en ny formand - for eksempel afgående transportminister Pia Olsen Dyhr - som mange har nævnt.

- Jeg har mange tanker om, hvordan en ny formand skal få os videre herfra. Jeg glæder mig til at se, hvem der stiller op, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Lejres borgmester, Mette Touborg, peger på Pia Olsen Dyhr. Men hun har endnu ikke har bestemt sig for, om hun opstiller.

- Jeg tænker stadig over det, siger Pia Olsen Dyhr.

- Jeg skal ikke være moralens vogter. Jeg kommer aldrig til at gå fra SF. Jeg synes, at man skal tænke sig rigtig godt om, når man får vælgernes opbakning, at man så også efterfølgende bruger den til at føre SF-politik.

SF's veteran Steen Gade kalder situationen "voldsomt alvorlig i SF".

Partiets arbejdsmarkedsordfører, Ejgil Andersen, bliver i SF.

- Det kan du dæleme tro. Det er et godt parti, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip