Villy Søvndal har droppet smøgerne efter blodprop

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har taget konsekvensen af den blodprop, han fik i hjertet den 22. oktober. Han har kvittet smøgerne.

Det siger han til den lokale Bjert-Stenderup Avis, der som det eneste medie fik lov at besøge udenrigsministeren, mens han lå i sygesengen på Rigshospitalet.

- Folk i Bjert kommer ikke til at se mig med en smøg i munden mere, men løbeturene må og skal jeg fortsætte med, fortæller Villy Søvndal til avisen, der fik adgang til ministeren, der lå på enestue på Rigshospitalets 13. etage.

Villy Søvndal blev udskrevet fra Rigshospitalet den 27. oktober - fem dage efter operationen, og skal tage den med ro et par uger efter. Det vil sige den næste uge med.

Han har måttet aflyse nogle ture, men en del arbejde kan også laves hjemmefra. Ifølge avisen regner Villy Søvndal med, at han hurtigt kan passe sit travle udenrigsministerjob med fuld styrke.

Søvndal roser det danske sundhedsvæsen.

- Jeg oplevede virkeligt, hvor hurtigt og effektivt beredskabet virkede, da vi fra bilen ringede efter en ambulance.

- Da vi ankom til Riget, var der sendt billeder, taget blodprøver og andre ting i ambulancen, så man på operationsstuen var klar til det, der skulle gøres, siger Villy Søvndal til Bjert-Stenderup Avis.

Søvndal slår fast, at det er tiden og effektiviteten, der afgør, hvor mange men man efterfølgende kan få af en blodprop i hjertet.

- Og her oplevede jeg virkelig, at alle vidste, hvad de skulle gøre og var klar. Jeg er glad og taknemmelig for, at vi har et så velfungerende sundhedsvæsen, siger Søvndal.

Villy Søvndal betror avisen, at han spiser nødder og lakrids for at holde smøgtrangen på afstand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip