Vind- og energiindustri: Flot faldende pris på havvind

Det er flot, at det er lykkes at indgå en aftale om en pris på 77 øre per kilowatttime, når der i fremtiden skal udvindes strøm fra havvindmølleparken Horns Rev 3.

Det siger både Vindmølleindustrien og Dansk Energi i kølvandet på, at det torsdag blev offentliggjort, at det er energiselskabet Vattenfall Vindkraft A/S, der har vundet udbuddet om at opføre Horns Rev 3.

- På de fem år, der er gået siden, der blev budt og foretaget investeringsbeslutning på havvindmølleparken ved Anholt, er sektoren lykkedes med at nedbringe prisen på havvind med godt 30 procent.

- Det er et flot resultat, når man samtidig tager højde for, at markedssituationen i Europa har været meget usikker, siger Jan Hylleberg, der er administrerende direktør i brancheorganisationen Vindmølleindustrien.

Direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, hæfter sig også ved den flotte pris, som styrker Danmarks position på markedet for havvind.

- Energibranchen arbejder stenhårdt på at drive prisen ned på vindmølleparker i alle led af kæden.

- Buddet på Horns Rev 3 viser, at det også er lykkedes at komme længere ned ad omkostningskurven, og det lover godt for vores danske styrkeposition på havvind, hvor teknologien hastigt bevæger sig i retning af at være fuldt konkurrencedygtig, siger Lars Aagaard i en skriftlig kommentar.

Planen om at opføre Horns Rev 3 ud for Esbjerg blev vedtaget i energiforliget i 2012 med støtte fra samtlige partier i Folketinget undtagen Liberal Alliance.

Parken ventes klar til at levere de første megawatt i 2017 og skal ved den planlagte færdiggørelse i 2020 kunne levere en effekt på 400 megawatt svarende til el-forbruget for 400.000 husstande.

/ritzau/

 

Dagens Gossip