Vindmøller ved Vamdrup fastholdes

Byrådet i Kolding Kommune har netop godkendt kommuneplanen frem til 2025. På det omdiskuterede vindmølleområde er der tale om en revidering i forhold til den oprindelige plan. For lokalområdet ved Vamdrup fastholdes de to tidligere udpegede vindmølleområder dog i planen.

Det betyder, at såfremt lodsejere ved Hvidkærgårdsvej i Bastrup og i Horskær fortsat ønsker at opføre nye gigantvindmøller, så skulle der nu intet være til hindrer for det, skriver Vamdrup Netavis.

Men hvis der kommer møller ved Vamdrup, så bliver det ikke før tidligst i 2016, siger byrådsmedlem, Poul Erik Jensen, (S), til Vamdrup Netavis:

- Det skyldes en meddelelse fra ministeriet om, at de undersøgelser, der er i gang på højeste plan omkring det sundhedsfarlige aspekt for naboerne ved opsætning af så store vindmøller tidligst bliver afklaret i 2016.

Vindmølleområdet ved Hvidkærgårdsvej er dog flyttet i forhold til den oprindelige placering. Det skyldes ikke mindst lokale protester.

Området der åbner mulighed for opsætning af tre gigantmøller er rykket længere mod vest, og betyder, at møllerne - hvis de kommer - ikke længere vil genere de omkringboende med støj, skygger med videre.

Ved Hvidkærgårdsvej er det brødrene Balling, Hvidkærgård og Henning Gamst, Bastrup, der står bag ansøgningen om opsætning af tre store vindmøller. I Horskær er det Ole Olsen, Horskærgård, som har søgt om lov til at opstille én mølle.

 

Dagens Gossip