To vinduespudsere overlever drama på World Trade Center

To vinduespudsere slap med skrækken, da deres arbejdsplatform pludselig kollapsede delvist, mens de var i gang med arbejdet ud for 69. etage på One World Trade Center i New York - den højeste bygning i USA.

Politi og brandvæsen rykkede ud til den dramatiske scene, og det lykkedes onsdag tidligt på eftermiddagen lokal tid at redde de to arbejdere i sikkerhed fra platformen, der hang faretruende lodret, efter at et kabel tilsyneladende var gået.

Brandfolk fik reddet duoen ind i varmen ved at knuse et vindue i skyskraberen, skriver avisen Wall Street Journal.

Ulykken skete onsdag formiddag på sydsiden af den nyligt færdigbyggede bygning.

One World Trade Center er opført på det sted, hvor tvillingtårnene, der blev ramt under terrorangrebet mod New York og Washington 11. september 2001, stod.

Bygningen er, når man medregner en antenne, 541,4 meter høj, og det er noget højere end den nærmeste amerikanske rival, Chicagos tidligere Sears Tower, som nu hedder Willis Tower og rager 442 meter i vejret.

Der er dog stadig et stykke vej op til verdens højeste bygning, der ligger i Dubai og hedder Burj Khalifa. Den er 828 meter høj.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip