Ving Tours i fogedretten for at "låne" navn og slogan fra Spies

Skrevet af Ann Katrine Warren

01/03/2013

Mest læste i dag

Ligger sloganet "Smil, rejs og vær glad" lige lovligt tæt op af "Spies, rejs og vær glad"? Det mener Spies' moderselskab, som har slæbt den omdiskuterede rejsebureau Ving Tours i fogedretten. Det skriver Standby.dk.

Spies er både utilfreds med sloganet, som man mener er kopieret, og med brugen af navnet Ving, som selskabet mener at have retten til.   

- Sagen er til behandling i retssystemet og varetages af vores advokat. Derfor kan jeg ikke udtale mig. Det ufravigeligt vigtigste er at få respekteret rettigheden til bl.a. vores Ving-navn og slogan, siger direktør for Spies i Danmark, Jan Vendelbo, til standby.dk.

Ving Tours dukkede op for få uger siden. På bureauets hjemmeside blev der henvist til en stribe flyselskaber og FDM Travel, lige som skuespilleren Robert Hansen i utallige reklamer på busser, reklamesøjler og i medier annoncerer for selskabet. Problemet er bare, at hverken FDM eller flyselskaberne kender til Ving Tours, og annoncerne bliver ikke betalt.

B.T har beskrevet, at tre berygtede brødre, Tom, Kim og Bo Hansen, angiveligt står bag Ving Tours. De har tidligere været involveret i en stribe konkurser og har formentlig relation til rockergruppen Bandidos.