Vingerne kunne ikke bære på ny dansk flyrute

En ny flyrute mellem København og Esbjerg gik på vingerne den 2. marts. Nu lukker og slukker den ved månedens udgang.

Det var med stor optimisme og forventning om et stort behov for at især erhvervsfolk kunne komme hurtigt frem og tilbage mellem hovedstaden og det sydvestjyske erhvervsliv, ikke mindst de voksende offshore aktiviteter i Esbjerg og Nordsøen. Men vingerne kunne ikke bære.

Derfor indstiller flyselskabet Es-Air A/S flyruten den 30. marts. De berørte passagerer får direkte besked, oplyser selskabet.

- Vi havde troet og håbet på, at vi kunne skabe en væsentligt større lokal interesse for ruten end tilfældet har været, oplyser administrerende direktør Mikael Marstal i en pressemeddelelse.

Direktøren oplyser, at de vurderinger af passagertallet som ruten er baseret på, har været for optimistiske. Samtidig har det vist sig at være vanskeligere end forudsat at få lavet de fornødne aftaler om tjek af blandt andet bagage.

- Vi har valgt at stoppe nu, mens vi stadig kan svare enhver sit. Men vi kan også se, at flyvningen ikke økonomisk kan hænge sammen indenfor kort tid, siger Mikael Marstal.

Alle kunder med ubrugte billetter får fuld refusion.

- Vi takker vores samarbejdspartnere, Esbjerg Lufthavn og Jet Time A/S, for et godt samarbejde både op til starten og i de forløbne tre uger.

- Og ikke mindst takker vi de passagerer, der valgte at bakke os op. Vi er virkelig kede af, at projektet skal stoppe allerede nu, siger Mikael Marstal.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip