Vinokourov trækker på skuldrene: Sejre er smukke minder

Kort efter, at Vincenzo Nibali susede over stregen til sejr og gul førertrøje på Tourens 2. etape, var de øvrige favorithold ude med meldingen: Det er en stor lettelse for os. Så slipper vi for arbejdet med at forsvare føringen.

Skys manager, David Brailsford, kom ligefrem med den påstand, at italieneren fra Astana var den eneste, som ønskede sejren søndag i Sheffield.

Astanas manager, Alexander Vinokourov, trækker på skuldrene af Brailsfords kommentar.

- Det er klart, at vi også får noget arbejde, men vi har vundet en etape, og det er meget smukt. Det er et godt minde at tage med, akkurat som da jeg vandt OL her i London i 2012. Man skal gribe de chancer, man har, siger Vinokourov.

- I øjeblikket passer hvert hold egne interesser så godt som muligt. Jeg tror nu, at også Sky havde valgt at vinde etapen, hvis de havde haft chancen. Vi er glade for vores sejr, og jeg har tillid til, at sprinterholdene vil hjælpe med at kontrollere det hele.

Vinokourov mener, at sejren samtidig var vigtig for Nibali, som ikke har vundet så meget i år. Det vil give ham yderligere selvtillid.

- Jeg tror, at det er godt for Nibali, at han har vundet denne sejr.

Det er Tinkoff-Saxos danske manager, Bjarne Riis, enig i.

- Tillykke til ham. Jeg tror, det er vigtigere for ham, end for de andre favoritter, da han ikke har vundet så meget. Det giver ham lidt moral, og det er fedt nok i forhold til, hvordan løbet skrider frem.

Manageren mener, at Nibali er langt bedre i Touren, end han har været hidtil i sæsonen.

- Han skal være bedre end i Criterium du Dauphiné, men det tror jeg nu også, at han er. Det er en gut, man skal regne med, og han har et stærkt hold. Nibali er en farverig rytter, og det er godt for løbet, siger Riis.

Nibali blev nummer tre i Touren i 2012. Han har vundet både Giroen og Vueltaen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip