Vinterberg-film er udtaget til international filmfestival

Den danske instruktør Thomas Vinterbergs seneste film, Kollektivet, er blevet udtaget til Toronto International Film Festival i Canada.

Filmen skal vises i sektionen Special Presentation på den canadiske filmfestival, der i år løber fra 8. til 18. september.

Vinterberg er ikke den eneste danske instruktør, der har instrueret en film, som skal vises på festivalen.

Lone Scherfig har instrueret den britiske film "Their Finest", som også er udtaget til at blive vist på den prestigefyldte festival.

Scherfigs film har verdenspremiere på festivalen og skal vises i sektionen Gala Presentations.

Kollektivet fik dansk biografpremiere i januar i år og har ifølge Nordisk Film og Zentropa solgt over 300.000 biografbilletter.

Filmen har allerede vundet hæder. På filmfestivalen i Berlin blev den udtaget til hovedkonkurrencen, men måtte se sig slået af den italiensk-franske film "Fuocoammare".

Trine Dyrholm fik til gengæld prisen i kategorien Bedste Kvindelige Skuespiller for sin rolle som Anna i filmen.

Filmen handler om ægteparret Erik, som spilles af Ulrich Thomsen, og Anna, der sammen med deres datter etablerer et kollektiv i en villa i Hellerup.

Vinterberg, der har instrueret filmen, har skrevet manuskriptet til filmen sammen med Tobias Lindholm. Kollektivet er baseret på teaterstykket af samme navn af Vinterberg og Mogens Rukov.

Det er ikke første gang, at en film af Vinterberg bliver vist på festivalen i Toronto. Vinterbergs forrige film, Jagten, fra 2012, der havde Mads Mikkelsen som hovedrolleindehaver, blev også udtaget til filmfestivalen i samme kategori.

Det er 41. gang, at filmfestivalen i Toronto bliver afholdt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip