Vinterdæk: Hver femte bilist kører stadig uden

Knap 3.000 gange måtte Falck henover weekenden rykke ud til danske bilister. Heraf sad godt 700 bilister fast i sneen eller var gledet ud i grøften.

Mange bilister ender hvert år i et glatføreuheld, fordi de ikke kører med vinterdæk. Og i øjeblikket kører ca. hver femte bilist uden vinterdæk, lyder meldingen fra Applus Bilsyn.

- Sidste vinterperiode undersøgte vi, og fandt frem til, at cirka 20 procent af de biler, vi havde til syn i vores 100 synshaller, ikke kørte med vinterdæk. Hvert år har vi cirka 150.000 biler til syn i løbet af vinteren. Indtil videre ser det i år stadig ud til, at den tendens fortsætter blandt de biler, vi syner,  siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen, og fortsætter

- Vinterdæk mindsker risikoen for uheld i trafikken. Det seneste vejr, og det faktum at antallet af kollisioner og buleskader generelt stiger ved snefald, viser at det er vigtigt, at køre med vinterdæk netop nu, siger Per V. Rasmussen.

Hos Applus Bilsyn har man i de seneste to måneder udført tusindvis af vintertjek, hvor bilisterne får gennemgået deres bil, så de er sikre på, at den er klar til vinteren. I den forbindelse rådgiver Applus Bilsyns bilsagkyndige gerne bilisten om, hvordan vinterdæk øger sikkerheden.

 

Dagens Gossip