Vinteren begynder med sol og uden bidende kulde

Det begynder med at være koldt, men i løbet af ugen kommer den første vintermåned vejrmæssigt mere til at minde om efterår.

Sådan lyder skønnet fra meteorolog Mogens Rønnebæk fra DMI.

- Der er ikke noget vintervejr i sigte, selvom det bliver lidt halvkoldt de første dage af ugen. Så går det hen og bliver mere mildt og ustadigt, og til slut på ugen bliver det mere efterår end vinter, siger Mogens Rønnebæk.

Dermed begynder december nogenlunde på samme måde som november, som har været den næstvarmeste, der nogensinde er målt hos DMI.

Mandag vil temperaturen ligge mellem to og fem plusgrader, men ligesom i den forgangne weekend vil det føles væsentligt koldere, hvis man stiller sig ud i den kølige vind.

- Det føles som 10 graders frost, når det er værst, fortæller Mogens Rønnebæk.

De kommende dage vil vinden dog aftage, så kulden ikke i samme grad kan mærkes gennem vinterfrakken, selvom temperaturen i dagtimerne vil snige sig ned omkring frysepunktet, hvor det bliver koldest, og fire til fem plusgrader, hvor det bliver varmest.

Der kan dog stadig være god grund til at stå fem minutter tidligere op og ordne bilruden, for mandag til torsdag vil nattefrosten formentlig nå helt ned til minus fem grader.

Fredag begynder der at blæse lunere vinde. Det betyder, at vejret bliver mere mildt, og at temperaturen kan nærme sig otte grader, når weekenden står for døren. Men samtidig bliver det ustadigt og med mulighed for regn.

November blev i øvrigt - trods varmen - markant mindre solrig end gennemsnitligt med 41 timers sol i månedens første 29 dage. En normal november-måned byder på 54 soltimer.

December begynder mere lyst.

- Vi får et skud i dag (mandag, red.) med en masse sol i det meste af landet, og der vil stadig være lidt sol de næste dage. Det bliver ikke ligefrem solrigt, men der vil være perioder med noget sol, siger Mogens Rønnebæk.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip