Vintest: Her er årets bedste champagner til nytårsaften 2013

Nytåret og indgangen til 2014 nærmer sig med hastige skridt, og dermed er det også højsæson for champagne.

Vi har derfor  testet en række af de champagner, der findes på vinhandlernes hylder netop nu, med det formål at finde de bedste til prisen. 

Titlen som årets bedste Champagne til prisen tilfalder Ayala Brut Majeur, som forhandles af Vinslottet i Greve til en pris af 233 kr. ved køb af 6 flasker (og 275 kr. ved køb af en enkelt).

Ayala blev tilbage i 2005 købt af Bollinger, som sidenhen har investeret kraftigt i både kælder og mark. Og resultatet er ikke udeblevet. Således blev Ayala Brut Majeur i 2011, som den eneste Champagne, fundet værdig til vinmagasinet Winespectators top 100 liste over årets mest spændende vine.

En klassisk Champagne i rank og stringent stil, lavet på 40% Pinot Noir, 40%, Chardonnay og 20% Pinot Meunier.  Superb næse med sarte florale toner, delikat mineralsk mund med cremet struktur som omfavner vinens opulente præg af toast, modne pærer og ristede nødder.

En flot all-round Champagne på højt niveau.  

Testvinder

Ayala Brut Majeur

******

Forhandler: Vinslottet

Pris: 233 kr.

 

Andre anbefalede champagner: 

Charles Mignon Sec Premier Cru

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 199,75 kr.

Kommentar: Elegant og let drikkelig Sec Champagne fra Charles Mignon med fin afbalanceret sødme. En champagne i den mere eksotiske stil i både næse og mund, med noter af abrikos og forårshonning, med også med et klassisk touch af nødder og toast. Velegnet som aperitif.

 

Jean Vesselle Oeil de Perdrix

*****

Forhandler: Vinoble

Pris: 249 kr.

Kommentar: Kødfuld Blanc de Noirs med karakteristisk kastanje-rosé farve, kompleks næse med toner af solmodne jordbær og melon, æble, nødder og brød i munden og lang delikat perlende eftersmag. Spændende vin. 

 

Camille Savès Carte Blanche

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 229,95 kr.

Kommentar: Fyldig Champagne med gylden farve, indbydende næse med grønne toner og intens mund med noter af toast og ristede nødder. Flot Champagne i klassisk stil.

 

Philippe Gamet A Mardeuil Cuveé Caractères
******
Forhandler: Daniel Bach - [email protected]
Pris: 400 kr.
Kommentar: Super lækker herbal og kødfuld Blanc de Noirs Champagne fra den næsten ukendte kvalitetsproducent Philippe Gamet, produceret efter Solara metoden. Mørke bær og krydderurter i næsen, toast, kvæde og orangeskal i munden og Herbes de Provence i den lange intensive eftersmag, som sammen med den forfinede underspillede syre fuldender oplevelsen af en stor klassisk Champagne. 

 

Champagne Duval-Leroy Brut

******

Forhandler: wine.dk

Pris: 319 kr.

Kommentar: Monster lækker Pinot Noir domineret Champagne. Pirrende røde frugter i næsen og virkelig lækker kødfuld, men samtidig elegant og cremet mund med noter af brød og kantareller. En stor oplevelse.

 

Montgueux Beaugrand Réserve Brut

*****

Forhandler: wine.dk

Pris: 399

Kommentar: En super dyb, underfundig og mineralsk sag, som smyger sig rundt om sanserne i både næse og mund, med noter af Herbes de Provence og smørristede nødder. En virkelig lækker Champagne med stor elegance og præcision 

 

Bollinger Special Cuvée Brut

******

Forhandler: philipsonwine.dk

Pris: 299,95 kr.

Kommentar: Lækker klassisk champagne fra selveste Bollinger. Delikat støvet næse med toner af markchampignon og søde æbler, fyldig og cremet vanilje mund med pirrende bobler og lang intensiv eftersmag med toner af friskbagt brød med tandsmør. Seks meget sikre stjerner.

 

Ayala Rosé Majeur

*****

Forhandler: Vinslottet

Pris: 308 kr.

Kommentar: En fortryllende rosé Champagne med jordbær og hindbær i næsen og en fyldig og opulent mund med generøse noter af honningristede mandler og eksotisk frugt, holdt i en forfriskende stil. 

 

Jacquesson Cuvée 736

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 369,95 kr.

Kommentar: Jacquesson fortløbende Cuvée serie er en lidt ulogisk størrelse. De er nået til nr. 736 i serien, som hovedsageligt er lavet på materiale fra 2008 årgangen - men ikke udelukkende, hvorfor der ikke er tale om en ren vintage Champagne. Og hvordan tallet 736 kommer ind i billedet, forbliver lidt af et mysterium. Men der er ikke meget forvirring omkring vinens kvaliteter. Stor fornem og pompøs Champagne i stringent stålsat stil, med modne æbler i næsen, citrus og rugbrød i munden og lang besnærende eftersmag pakket fint ind i delikate bobler. Høj klasse.

 

Charles Mignon Cuvée Comte de Marne Rosé Grand Cru

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 299,75 kr.

Kommentar: Flot og forfriskende Rosé Champagne med røde bær og blomster i næsen, hindbær og fersken i munden, og delikat præg af brød i den lange intensive eftersmag. Flot sag.

 

Louis Barthélémy Améthyste Brut

*****

Forhandler: Haller Vine samt Vin & Vin

Pris: 289 kr.

Kommentar. En fin tør og præcis Champagne fra det lille familieejede Champagnehus Louis Barthélémy, med fin kropsfylde og tæt mund med mineralske toner.

 

Henriet-Bazin Carte D´or Millésime 2007 Brut

******

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 199 kr.

Kommentar: Vanvittig lækker og fyldig sag, med flot dyb farve og toner af modne æbler rugbrød og ristede nødder. Etiketten vinder ingen medaljer, men det gør vinen. En vin der fortjener at blive serveret til hummeren nytårsaften. Og i betragtning af, at der er tale om en Blanc de Noirs lavet på druer fra grand cru marker, er prisen bemærkelsesværdig lav.

Champagne Delamotte Brut

******

Forhandler: philipsonwine.dk

Pris: 199 kr.

Kommentar: Lækker Blanc de Blanc fra Salon imperiet med stor sprødhed og elegance. Grønne æbler og hø i næsen, citrus, brød og mandel i munden og med en lang mineralsk eftersmag pakket ind sarte bobler. En smag af storhed for små penge.  

 

Jean Pernet Grand Cru Blanc de Blanc 2006 Brut

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 294 kr.

Kommentar: Perfekt moden og imødekommende Blanc de Blancs Champagne med florale toner i næsen og citrus og nøder i smagen, og pikant oxideret eftersmag med delikate brødtoner. Stor Champagne.

 

Deutz Brut Classic

*****

Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten

Pris: 250 kr.

Kommentar: Flot Champagne fra det Louis Roederer ejede Deutz. Betagende floral næse og fyldig og intensiv mund med toner af amaretto, toast og markchampignon. Et sikkert valg.

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen       

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk

 

Dagens Gossip