Virksomheder i Varde er gode til genbrug

Virksomheder i Varde har i mange år haft adgang til genbrugspladserne. Sidste år betød en ny national bekendtgørelse, at det blev frivilligt at aflevere sit genanvendelige affald på genbrugspladsen. Derfor frygtede Varde Forsyning A/S at virksomhederne ville fravælge genbrugspladsen og i stedet vælge andre måder at bortskaffe affaldet på.

Virksomhederne overraskede dog positivt ved massivt at tilkøbe adgang genbrugspladserne, hvilket glæder AffaldVarmechef Svend Clausen fra Varde Forsyning A/S.

- Vi har i 2012 haft hele 800 virksomheder, som har tilmeldt sig vores ordning. Og vi må virkelig rose virksomhederne for deres store viden om sortering og håndtering af affaldet, når de kommer på genbrugspladserne.

Hos Varde Forsyning A/S håber man, at ligeså mange virksomheder vil gøre brug af genbrugsordningen for erhverv i 2013.

Varde Forsyning A/S har forsøgt at gøre det så let som overhovedet muligt for virksomheder at få adgang til genbrugspladsen.

- Andre steder har de bomme, vægte og et stort kontrolsystem, der både er træls for virksomhederne og genbrugspladserne. Hvis miljøministeriet laver bekendtgørelsen om, er vi naturligvis nødt til at indordne os, men vi vil altid forsøge at finde den for kunden nemmeste løsning, fortæller Svend Clausen, der derfor er tilfreds med det nuværende system med én betaling og herefter fri adgang.

 

Dagens Gossip