Virksomheder kan score ekstra penge ved fleksjob

Flere arbejdspladser, der opretter såkaldte fleksjob, får nu muligheden for at få en bonus i lommen.

Regeringen og Enhedslisten har nemlig afsat en ekstra pose penge, som skal få flere arbejdspladser til at oprette job til personer, som ikke kan klare et fuldtidsjob.

Det er et stort ønske om at få så mange som muligt til at være en del af arbejdsfællesskabet, der ligger bag reformen, mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Vi har sammen med Enhedslisten besluttet af tilføre ekstra penge til at udbetale endnu flere bonusser til de virksomheder, der går foran og ansætter folk, der kun skal arbejde få timer om ugen, siger hun til Ritzau.

Der var i alt afsat 33 millioner kroner til bonusser i 2013, men regeringen og Enhedslisten har fundet yderligere 21 millioner kroner til ordningen i år.

Hvis en virksomhed opretter et fleksjob på 10 timer eller under, kan den få udbetalt en bonus på 25.000 kroner.

Og interessen for bonussen har været stor. Siden fleksjobreformen blev skudt i gang tilbage i januar, er ansøgningerne væltet ind. Så mange, at flere virksomheder har fået afslag, da puljen er sluppet op.

Fleksjobreformen er blandt andet målrettet personer med nedsat arbejdsevne.

- Det kan være mennesker, der er psykisk sårbare, eller borgere, der har været udsat for en ulykke og på grund af en hjerneskade kun kan arbejde få timer, siger Mette Frederiksen.

For at arbejdspladsen kan få fingrene i bonussen, skal fleksjobberen have været ansat i virksomheden i mindst et halvt år.

Beskæftigelsesministeren forventer ikke, at der bliver oprettet "kunstige job", hvor en fleksjobber arbejder mindre, end han eller hun egentlig er i stand til.

- Jeg håber ikke, at nogle kassetænker i folks sygdom og ulykke. Skulle der mod forventning være nogle, der gør det, skal vi selvfølgelig være opmærksomme på, om ordningen bliver misbrugt, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip