Virksomheder tror på vækst og flere job i foråret

Skrevet af admin

10/04/2015

Mest læste i dag

Optimismen er til at få øje på blandt danske virksomheder. Foråret bringer nemlig fremgang i både omsætning, indtjening og beskæftigelse, lyder det i en analyse foretaget af Dansk Industri (DI).

De adspurgte selskaber i organisationens såkaldte virksomhedspanel peger på, at andet kvartal i år bliver bedre sammenlignet med samme kvartal 2014.

- Vi ser en spirende forårsstemning hos virksomhederne og tro på fremgang i de nyeste resultater fra DI's Virksomhedspanel, siger Michael Meineche, økonomisk konsulent i DI, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Den lidt trykkede stemning, der har været blandt virksomhederne, lader til at være ved at vende til en tro på højere vækst i den kommende tid. Det giver også gode udsigter for flere job i virksomhederne.

Det er særligt gode takter i eksporten og faldende valutakurser, der får virksomhederne til at se lyst på den kommende tid. Især eksportvirksomhederne glæder sig derfor, mens virksomheder med Danmark som fokus er mere tilbageholdende.

- Vi har stadig til gode at se den samme optimisme brede sig til de virksomheder, der udelukkende er orienteret mod hjemmemarkedet.

- Øget eksport vil dog også kunne påvirke disse virksomheder positivt ved at sætte mere gang i hjulene på det hjemlige marked, siger Michael Meineche.

- Vi forventer, at den forårsstemning, vi ser hos eksportvirksomhederne, vil brede sig til de øvrige virksomheder i de kommende måneder, siger han.

DI ser de seneste tal som tegn på, at der er udsigt til en dansk vækst i et mere normalt leje. Den kan endda udvikle sig endnu mere i positiv retning.

- Vi forventer en vækst i BNP (bruttonationalproduktet, red.) på knap halvanden procent i 2015 og 12.000 nye, private arbejdspladser alene i år.

- Og hvis den gode udvikling fortsætter, vil kommende prognoser formentlig byde på et endnu højere vækstskøn, lyder det fra Michael Meineche.

/ritzau/