Virksomhedshandel til næsten 100 milliarder er tæt på

Bestyrelsen i den franske industrigruppe Alstom har godkendt et tilbud fra amerikanske General Electric (GE) om at købe sig ind i Alstoms energiforretning.

I tilbuddet fra GE er værdien af energisektoren af Alstom fastsat til en værdi af 12,35 milliarder euro, omkring 92 milliarder kroner.

Dermed siger bestyrelsen samtidig nej tak til et rivaliserende tilbud fra Siemens og Mitsubishi.

Aftalen indebærer, at den franske stat køber sig ind i det nye energiselskab, og det ser ifølge kilder tæt på processen ud til, at staten køber 20 procent af aktierne i Alstom af selskabet Bouygues.

Videre siger kilderne, at aftalen skulle falde på plads søndag.

Hverken Bouygues, GE eller Alstom har lørdag kommenteret forhandlingerne, selv om bestyrelsen altså har sagt god for tilbuddet fra GE.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde fredag, at en af regeringens betingelser, for at godkende handlen, er, at staten kan købe aktierne af Bouygues.

Alstoms energiforretning omfatter blandt andet atomkraft og vindmølleparker.

Iføgle det franske nyhedsbureau AFP var det Alstom, der henvendte sig til GE for at lave en handel, da Alstom mener, at koncernens energiforretning er for lille til at konkurrere globalt.

Alstom er en vigtig sag for præsident Hollande. Industrigruppen beskæftiger globalt 90.000 mennesker, 18.000 af dem i Frankrig.

Hollande kæmper en lang kamp for at reducere Frankrigs handelsunderskud og få bugt med den store arbejdsløshed.

Meningsmålingerne går ham imod.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip