Vittinghus fuldender god singledag i Indien

Danmarks næstbedste badmintonspiller i herresingle, Hans-Kristian Vittinghus, er klar til kvartfinalen i Superseries-turneringen India Open i New Delhi.

Dermed fuldender Vittinghus en fin dansk dag i den indiske storby, hvor alle tre danske herresingler spillede sig videre blandt de sidste otte i turneringen.

Vittinghus vandt i tre sæt over Dionysius Hayom Rumbaka fra Indonesien, der er rangeret som nummer 19 i verden, to pladser under danskeren.

Men det krævede en dansk kraftanstrengelse at hive sejren hjem i en tæt kamp. Indoneseren vandt første sæt 21-18 og havde fire matchbolde ved 20-16 i andet sæt, men Vittinghus holdt hovedet koldt og fik udlignet til 20-20.

Rumbaka tilspillede sig en ny matchbold ved 21-20, men igen slog danskeren tilbage og vandt de næste tre bolde til sætsejr 23-21.

Så var der heller ikke mere i Rumbaka, der gik helt ned i det afgørende sæt, som Vittinghus tog sig sikkert af med 21-13.

De fighteregenskaber, som Vittinghus viste mod Rumbaka, bliver der formentlig også brug for i kvartfinalen. Her venter nemlig en ordentlig mundfuld i form af Chen Long fra Kina, der er rangeret som nummer to i verden.

Tidligere på torsdagen spillede både Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen videre til kvartfinalerne.

Også de danske doubler klarer sig pænt. Sidst på eftermiddagen dansk tid kom andenseedede Carsten Mogensen og Mathias Boe videre i turneringen på bekostning af landsmændene Mads Pieler Colding og Mads Conrad-Petersen.

Dermed slutter de sig to danske mixed doubler og en damedouble, der også er klar til kvartfinalerne.

Til gengæld blev torsdagens kampe endestationen for Anders Kristiansen og Julie Houmann, der ellers strittede flot imod mod et fjerdeseedet sydkoreansk par, der vandt i tre tætte sæt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip