Vittinghus klar til semifinale efter gyser mod tysker

Danmark er med i tre kampe, når der lørdag spilles semifinaler ved badmintonturneringen All England i Birmingham.

Det står klart sent fredag, efter at både Hans-Kristian Vittinghus i herresingle og damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl vandt deres respektive kvartfinaler.

Hans-Kristian Vittinghus slog i sin kvartfinale tyske Marc Zweibler i tre sæt med 21-15, 13-21 og 22-20.

I det afgørende sæt var Vittinghus, nummer 26 i verden, nede med to matchbolde, før han på sin egen første matchbold slog til og vandt over tyskeren, der på verdensranglisten rangerer syv pladser over danskeren.

I semifinalen møder Hans-Kristian Vittinghus kineseren Houwei Tian, der er seedet som nummer otte i turneringen. Danskeren er useedet.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter skulle også bruge tre sæt til at kæmpe sig i semifinalen mod Jung og Shin fra Sydkorea. Tredje sæt blev vundet sikkert 21-12.

Der venter også dem kinesisk modstand i semifinalen, når de sjetteseedede Yu og Tang står på den anden side af nettet. Selv er danskerne seedet som nummer fire.

Christinna Pedersen skal lørdag spille to semifinaler, da hun tidligere fredag sammen med sin mixeddouble-makker, Joachim Fischer, også vandt i kvartfinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip