Vittinghus kræver hård straf til dopet malaysier

Den malaysiske badmintonspiller, der er blevet taget for doping, skal ikke slippe billigt.

Sådan lyder det fra den danske herresinglespiller Hans-Kristian Vittinghus, efter at det malaysiske badmintonforbund lørdag har bekræftet, at også B-prøven var positiv i den verserende sag mod en malaysisk spiller.

Forbundet vil endnu ikke offentliggøre navnet på spilleren, men ifølge malaysiske medier er der tale om ingen ringere end verdensranglistens nummer et, Lee Chong Wei, der skulle have testet positiv under VM i Ballerup i august.

- Ligegyldigt, om det er en fejl, eller hvad det er, så har han haft en unfair fordel under VM. Jeg håber personligt, at han får en straf, der kan mærkes.

- Også for at sende et signal, om at vi spillere bliver nødt til at tage de her ting seriøst og ikke bare undskylde os med, at det her var en fejl, siger Hans-Kristian Vittinghus til dr.dk.

Lee Chong-Wei vandt sølv ved VM i Danmark, hvor han eliminerede danske Viktor Axelsen i semifinalen.

Vittinghus kalder det "rigtig ærgerligt for sporten", hvis der viser sig at være hold i rygterne om, at det er Lee Chong Wei, der har dummet sig.

- Det kunne ikke være en meget værre spiller, og det gør selvfølgelig, at historien kommer til at fylde meget mere, når det er en spiller, der har ligget nummer et i verden de sidste fem år, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Sagen skal nu til høring i det internationale badmintonforbund (BWF), og før den er overstået, vil de malaysiske badmintonmyndigheder ikke offentliggøre navnet på spilleren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip