Vittinghus om VM-triumf: Fuldstændig fantastisk

admin

426 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Glædestårerne trillede ned ad kinderne på flere af de danske nøglespillere, efter Danmarks badmintonherrer havde sikret sig en historisk triumf ved at vinde hold-VM for første gang nogensinde.

I den afgørende kamp i 3-2-sejren over Indonesien besejrede Hans-Kristian Vittinghus den unge Ihsan Mustofa med 21-15, 21-7.

Efter sejren var Vittinghus jublende lykkelig.

- Det er fuldstændig fantastisk.

- Jeg har drømt om det her, lige siden jeg kom på landsholdet, for jeg synes, vi har holdet til det, siger han til TV2 Sport før medaljeoverrækkelsen.

- Det er helt surrealistisk. Vi troede på det i begyndelsen af ugen, men det er jo ikke det samme som, at det sker, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Ifølge Danmarks badmintonlandstræner, Lars Uhre, skyldes triumfen både de højere magter og et sammenhold uden lige.

- Det er et lille mirakel, og så er det en kæmpe holdpræstation, der er årsagen til, at vi vinder Thomas Cup. Med de problemer, vi har haft med skader, så vidste vi stadig godt, at vi kunne tage en medalje, men at det skulle blive en af guld, er helt uvirkeligt, siger Lars Uhre til Badminton Danmark.

Landstrænerteamet havde udtaget et hold af ti herrespillere, og alle ti bidrog med vigtige resultater på vejen til guldmedaljerne, påpeger han.

- Vi har fuld opbakning til hinanden. Lige meget hvilke syv spillere, vi valgte at stille op med, så har de andre bakket op omkring dem. Der er ingen på holdet, som har været for fine til at gøre det, der skulle til, siger Lars Uhre.

I finalen var de spillere, der ikke var i aktion på banen, i fuld gang på tribunerne med opbakning og larm.

/ritzau/