Vittinghus overvandt genstridig kineser

Efter en blandet dansk badmintondag i Ballerup Super Arena var det singlespilleren Hans-Kristian Vittinghus' opgave at slutte dagen med et smil på læben.

Og her skuffede den 10.-seedede dansker ikke. Efter en sejr i to sæt over Hsu Jen Hao fra Taiwan kunne Vittinghus lade sig hylde af de tilskuere, der havde valgt at blive i hallen til den bitre ende.

De fik et særdeles tætspillet første sæt at se, hvor de to spillere fulgtes ad indtil 16-16. Herefter trak den stærke dansker fra, og han vandt sættet med 21-17.

Andet sæt blev til gengæld en noget mere overkommelig opgave for Vittinghus, som han sikkert vandt med 21-11. Og danskeren var naturligt tilfreds efter sejren.

- Jeg er meget tilfreds med andet sæt, hvor jeg spiller væsentligt bedre end i første. Jeg får mere ro på, fordi jeg har vundet det første sæt, og så kan jeg løsne mere op, siger Vittinghus, der lover, at han har mere i posen til de kommende dage.

- Jeg kunne godt have spillet bedre, men det er også dumt at brænde det hele af i første runde. Jeg er meget tilfreds, og jeg er glad for sejren mod en god modstander, der tidligere har slået top 10-spillere, siger Hans Kristian Vittinghus.

I anden runde venter belgiske Yuhan Tan, som danskeren skal møde onsdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip