VM-fløj kom ned på jorden: Det var surt

Med en række afgørende scoringer i kvartfinalen mod Tyskland havde højrefløjen Trine Østergaard en stor del af æren for, at det danske kvindelandshold fredag aften stod i VM-semifinalen mod Brasilien.

Men Østergaard havde langt fra lige så meget held i afslutningerne i semifinalen, som danskerne tabte 21-27. To mål på syv store chancer blev det til. Det giver en scoringsprocent på 29, hvilket selvfølgelig er for lidt.

- Man må sige, at det går op og ned. Det var surt i dag. Det er rigtig træls, at det skulle ende på den måde.

- Vi brændte alt for mange chancer på deres målmand, der også stod virkelig godt i dag, siger Trine Østergaard.

Hun og de øvrige danskere var ligesom i det første møde med Brasilien medvirkende til at gøre sydamerikanernes målvogter Barbara Arenhart til kampens bedste spiller.

- Hun springer jo rundt i målet og er mere uforudsigelig end andre målmænd. Man kan ikke rigtigt se, hvor man skal afslutte henne, fordi hun fylder meget.

- Når man igen brænder en stor chance, tænker man "øv", og så må man prøve at score på den næste. Det er jo bedre at blive ved at køre på, når man har chancen end at lade være, for så scorer man i hvert fald aldrig, siger Trine Østergaard.

Fredag sendte landstræner Jan Pytlick Maibritt Kviesgaard ud af VM-truppen, og det betyder, at Østergaard er eneste tilbageværende højrefløj.

Derfor ligger der igen et stort ansvar på hendes skuldre, når Danmark skal forsøge at hente bronzemedaljer mod Polen på søndag.

- Jeg skal tænke på de gode ting, der har været i denne turnering, for der har været rigtig mange.

- Det er vigtigt, at vi som hold rejser os efter denne oplevelse, så vi kan kæmpe for den medalje, siger Trine Østergaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip