VM-gruppe E: Frankrig på revanchejagt

Schweiz:

Schweizerne gik ubesejret gennem de 10 kampe i VM-kvalifikationen. Det er altid lidt af en præstation, selvom modstanden ikke var overvældende fra lande som Island, Slovenien og Norge. Spillere som Bayern Münchens Xherdan Shaqiri og Juventus' Stephan Lichtsteiner er blandt profilerne, sammen med landstræner Ottmar Hitzfeld, der takker af efter VM.

Ecuador:

Det ecuadorianske hold skrabede sig lige akkurat videre til en direkte VM-plads via en fjerdeplads i den sydamerikanske kvalifikation. Manchester United-spilleren Antonio Valencia er det mest kendte navn på holdet, der havde Felipe Caicedo som topscorer i kvalifikationen med syv mål. Ecuador er med til VM for tredje gang siden debuten i 2002.

Frankrig:

Der er noget at revanchere for franskmændene i forhold til det helt igennem forfærdelige VM i Sydafrika i 2010, hvor holdet sluttede sidst i sin indledende gruppe, samtidig med at holdet havde massiv intern ballade. Frankrig måtte før dette VM ud i en kraftanstrengelse for at besejre Ukraine 3-2 samlet efter to playoff-kampe. Karim Benzema og co. hører ikke til blandt de store VM-favoritter, også fordi Bayern München-stjernen Franck Ribéry er rejst hjem med en skade.

Honduras:

Holdet henviste overraskende stormagten Mexico til playoff-kampe i VM-kvalifikationen i Nord- og Centralamerika. Honduras tegnes blandt andre af midtbanespilleren Wilson Palacios fra Stoke City og forsvareren Maynor Figueroa fra Hull City. Honduras er med ved VM for tredje gang, og landet har endnu sin første VM-sejr til gode.

Gruppen:

Frankrig er favorit til at vinde det, som udefra set ligner en overkommelig gruppe. Selvom franskmændene havde problemer i kvalifikationen, bør landstræner Didier Deschamps' hold have tilstrækkelig med kvalitet til at gå videre. Schweiz og Ecuador skal formentlig duellere om andenpladsen, mens Honduras ligner gruppens nummer sjok.

Kampe:

15. juni 18.00: Schweiz-Ecuador, Brasilia (TV2)

15. juni 21.00: Frankrig-Honduras, Porto Alegre (DR1)

20. juni 21.00: Schweiz-Frankrig, Salvador (TV2)

20. juni 24.00: Honduras-Ecuador, Curitiba (DR1)

25. juni 22.00: Honduras-Schweiz, Manaus (TV2 Zulu)

25. juni 22.00: Ecuador-Frankrig, Rio de Janeiro (TV2)

/ritzau/

 

Dagens Gossip