VM-gruppe G: Alt skal klappe for Ronaldo

Tyskland:

Landstræner Joachim Löws mandskab var helt suverænt i kvalifikationen med ni sejre og en enkelt uafgjort. Tyskerne har vundet bronze og stor anerkendelse for deres spil ved de seneste to VM-slutrunder, men spørgsmålet er, om det er ved at være sidste chance for VM-guld for generationen af spillere som Philipp Lahm og Bastian Schweinsteiger.

Portugal:

Når man har verdens bedste fodboldspiller på holdet, er man altid farlig, og det er Portugal naturligvis også. Men meget skal klappe for Cristiano Ronaldo og co. ved VM, for at holdet skal komme rigtig langt. Real Madrid-stjernen var skadet i en del af afslutningen på den spanske liga, og han spillede heller ingen stor finale, da Real vandt Champions League.

Ghana:

Et brændt straffespark af Asamoah Gyan mod Uruguay forhindrede for fire år siden Ghana i at blive det første afrikanske land til at nå en semifinale ved VM. Holdet får i år svært ved at gentage bedriften fra 2010, ikke mindst fordi Ghana er havnet i en hård gruppe. Spillere som Michael Essien, Sulley Muntari og Kevin-Prince Boateng borger dog for kvalitet.

USA:

En ting er at være suveræn i sin VM-kvalifikationsgruppe, noget helt andet er at være det ved selve slutrunden. Det finder USA muligvis ud af, og landstræner Jürgen Klinsmanns hold er da heller ikke favorit til at gå videre fra gruppen. Den tyske træner overraskede mange ved at droppe den mangeårige målsluger Landon Donovan til sin VM-trup.

Gruppen:

Tyskland og Portugal er på papiret favoritter til at gå videre til 1/8-finalerne. De to mødes dog i den første kamp, og det kan gøre gruppen til en meget åben affære. Både Ghana og USA har tidligere overrasket stort ved VM, og det kan ske igen. Det vil dog være en sensation, hvis de meget slutrundestabile tyskere ikke kommer videre fra gruppen.

Kampe:

16. juni 18.00: Tyskland-Portugal, Salvador (DR1)

16. juni 24.00: Ghana-USA, Natal (TV2)

21. juni 21.00: Tyskland-Ghana, Fortaleza (TV2)

22. juni 24.00: USA-Portugal, Manaus (TV2)

26. juni 18.00: USA-Tyskland, Recife (TV2)

26. juni 18.00: Portugal-Ghana, Brasilia (TV2 Zulu)

/ritzau/

 

Dagens Gossip