VM-gruppe H: Store forventninger til Belgien

Belgien:

For første gang siden 2002 er Belgien med ved en stor slutrunde. Det sker med et meget spændende landshold, der var ubesejret i VM-kvalifikationen. Spillere som Eden Hazard, Marouane Fellaini og Vincent Kompany har bevist deres værd i Premier League, og i målet er belgierne godt dækket ind med Thibaut Courtois og Simon Mignolet.

Algeriet:

Landet fra Nordafrika er med ved VM for anden gang i træk, men det skete kun på kneben vis, fordi Algeriet havde scoret flest mål på udebane efter samlet 3-3 mod Burkina Faso i playoff-kampene. Algeriet skal i gang med sit fjerde VM, og holdet har endnu ikke formået at gå videre fra gruppespillet.

Rusland:

Rusland viste kvalitet ved at vinde sin kvalifikationsgruppe foran Portugal. Dermed er det store land med ved VM for første gang siden 2002. Rusland hyrede for to år siden den italienske mestertræner Fabio Capello, som skal sikre tiltrængt succes, efter at russerne har floppet ved landets seneste VM-deltagelser.

Sydkorea:

Sydkoreanerne er med ved VM for ottende gang i træk, og det bliver næppe til en gentagelse af fjerdepladsen ved VM på hjemmebane for 12 år siden, hvor holdet profiterede af dommertække. Ved det seneste VM i Sydafrika nåede holdet dog frem til 1/8-finalerne og var 10 minutter fra at tvinge Uruguay ud i forlænget spilletid.

Gruppen:

Ikke en gruppe, hvor alt er givet på forhånd. Belgien indtager favoritværdigheden på grund af sit stærke spillermateriale, men Rusland er med den snu taktiker Fabio Capello ikke langt efter. Sydkorea skal ikke afskrives i kampen om en af de to pladser, der giver en plads i 1/8-finalerne, mens Algeriet næppe går videre.

Kampe:

17. juni 18.00: Belgien-Algeriet, Belo Horizonte (TV2)

17. juni 24:00: Rusland-Sydkorea, Cuiaba (DR1)

22. juni 18.00 Belgien-Rusland, Rio de Janeiro (TV2)

22. juni 21.00 Sydkorea-Algeriet, Porto Alegre (DR1)

26. juni 22.00 Sydkorea-Belgien, São Paulo (DR1/DR3)

26. juni 22:00 Algeriet-Rusland, Curitiba (DR1/DR3)

/ritzau/

 

Dagens Gossip