VM-guld til Danmark: Svømmepiger sætter verdensrekord

Skrevet af admin

|

05/12/2014

Dagens topnyheder

Den første danske guldmedalje ved kortbane-VM i svømning i Qatar er sikret og det endda med en verdensrekord.

Sent fredag eftermiddag dansk tid vandt Danmark guldet i kvindernes 4x50 meter medley i tiden 1.44,04 minutter. Den tidligere havde danskerne også med tiden 1.45,92 minutter sat for et år siden.

Den danske kvartet bestående af Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume henviste USA og Frankrig til de næste pladser i finalen.

Mie Ø. Nielsen lagde ud, og rygspecialisten var tredjebedst, inden Rikke Møller Pedersen fik Danmark op på andenpladsen i bryst.

Ottesen var flyvende i butterfly og fik danskerne op på førstepladsen, og så formåede Blume i fri uden problemer at holde føringen. USA var næsten et sekund langsommere på andenpladsen.

Danmark var kommet i finalen i bedste tid - 1.46,76 minutter, men den tid fra fredag morgen blev altså smadret i finalen.

Det tætpakkede VM-program betød, at to af Danmarks mulige konkurrenter til medaljer - Sverige og Storbritannien - droppede at stille til start i holdkappen.

Ottesen har i øvrigt mulighed for to medaljer yderligere fredag aften. Hun er i finalen i 50 meter butterfly, og hun er en del af den danske kvartet i 4x100 meter fri.

/ritzau/