VM-guld: Ung spanier går i Camilla Martins fodspor

For første gang siden 1999 og for blot tredje gang i historien har europæisk badminton fået en verdensmester i damesingle.

Det meget overraskende facit sørgede den 21-årige Carolina Marin for, da hun i finalen besejrede Kinas olympiske mester, den topseedede Li Xuerui.

Det skete med cifrene 17-21, 21-17, 21-18 efter en dramatisk finale, hvor publikum i den næsten fyldte Ballerup Super Arena bakkede spanieren massivt op.

Niendeseedede Carolina Marin, som tidligere i år blev europamester, er den første europæer siden Camilla Martin i 1999 til at blive verdensmester.

Den tidligere mester så i øvrigt finalen fra første parket som reporter på TV3 Sport.

I 1977 vandt en anden dansker, Lene Køppen, da VM blev afholdt for første gang.

Det er andet år i træk, at Kina går glip af VM-titlen i damesingle, en række som den store badmintonnation ellers har domineret i ekstrem grad.

Sidste år tabte netop Li Xuerui VM-finalen til den thailandske teenager Ratchanok Intanon.

I herredouble var der lagt op til, at 25-årige Lee Yong Dae omsider skulle have den VM-titel, som han har efterstræbt i så mange år.

Sydkoreaneren, der tabte VM-finalen i både 2007 og 2009 med sin tidligere makker, Jung Jae Sung, stillede op som favorit i finalen sammen med sin relativt nye makker, Yoo Yeon Seong.

Parret havde vundet de seneste tre Super Series-turneringer før VM, og i semifinalen lørdag havde de mere eller mindre udraderet danske Mathias Boe og Carsten Mogensen.

Der blev dog intet VM-guld til Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong, for de tabte efter en tæt finale 20-22, 23-21, 18-21 til deres 12.-seedede landsmænd, Ko Sung Hyun og Shin Baek Choel.

Finalen i damedouble var et rent kinesisk anliggende, og her vandt Tian Qing og Zhao Yunlei 21-19, 21-15 over de forsvarende verdensmestre, Yu Yang og Wang Xiaoli.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip