VM i 2022: Fifa afviser at give klubber kompensation

De europæiske fodboldklubber kan glemme alt om at få kompensation fra det internationale fodboldforbund (Fifa), hvis VM-slutrunden i 2022 i Qatar som ventet bliver flyttet fra juni-juli til november-december.

- Der bliver ingen kompensation. Der er syv år til at lave kalenderen om, siger Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fifas såkaldte taskforce har anbefalet, at VM-slutrunden i 2022 skal spilles over 28 dage i november og december med finale den 23. december.

Det er en periode, hvor der sædvanligvis er fuld gang i klubkampene, både i de nationale ligaer og i Champions League.

Planerne vækker ikke begejstring blandt topbosser i europæisk ligafodbold.

Tyskeren Karl-Heinz Rummenigge, der udover at være bestyrelsesformand i storklubben Bayern München er formand i sammenslutningen European Club Association (ECA), udtrykte tirsdag sin utilfredshed.

- I fodboldverdenen vil omlægningen af VM i 2022 betyde en meget vanskelig og udfordrende opgave, som vil komme til at kræve store kompromiser.

- Vi forventer, at klubberne vil blive kompenseret for tabene, hvis den endelige beslutning om at flytte VM bliver truffet, sagde Karl-Heinz Rummenigge.

Ikke mindst afviklingen af den engelske Premier League vil blive udfordret, da den afvikles over 38 spillerunder og er kendt for sit komprimerede program omkring jul.

Derfor udtrykte den administrerende direktør for Premier League, Richard Scudamore, ærgrelse over den potentielle flytning.

- Jeg er meget skuffet på vegne af alle europæiske ligaer og særligt de europæiske klubber, der leverer flest spillere til landsholdene ved VM, sagde Richard Scudamore.

Argumenterne preller af på Fifas Jerome Valcke.

- Det sker kun én gang, og vi gør intet, der ødelægger fodbold, siger generalsekretæren.

Den endelige beslutning om spilletidspunkterne for VM i 2022 bliver truffet, når Fifas eksekutivkomité mødes 19.-20. marts på et møde i Zürich.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip