VM i cykling: Dansk landstræner håber på top-5

VM i cykling køres i denne uge i spanske Ponferrada.

Søndag afgjorde firmaholdene holdtidskørslerne for mænd og kvinder, og fra mandag og ugen ud gælder det de individuelle VM-medaljer i først enkeltstart og siden linjeløb.

Mandag køres de første enkeltstarter, og den første dansker i aktion er Pernille Mathiesen, der klokken 11.03 ruller ud til 13,9 kilometers enkeltstart hos U19-pigerne.

- Ruten er ikke så teknisk og ligger godt til Pernille med en række sektioner, hvor hun kan udnytte sin power. Hvis kun kører op til sit bedste, kan det blive til en top-5 placering, vurderer U19 landstræner Henrik Simper i en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union.

Senere mandag kører U23-herrerne enkeltstart, og her har Danmark to ryttere med i skikkelse af Casper Folsach og Søren Kragh-Andersen, der skal ud på godt 36 kilometers kamp mod uret.

- Vi har ikke - som ellers de seneste år - en klar medaljeaspirant, men jeg tror på, at vi kan hente en top-10-placering. Ruten ligger fint til vores ryttere, og de er ved godt mod og meget motiverede, siger U23-landstræner Morten Bennekou.

To gange tidligere har Danmark vundet medalje i enkeltstart hos U23-herrerne. Rasmus Quaade vandt sølv i København i 2011, og sidste år vandt Lasse Norman bronze.

Netop de to udgør Danmarks islæt i eliteherrernes enkeltstart på onsdag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip