VM i Qatar: Mie Ø. sikkert videre til semifinalen

03/12/2014

Svømmestjernen Mie Ø. Nielsen lader til at have gode chancer for at sikre sig en medalje i 100 meter ryg ved kortbane-VM i Qatar.

Den 18-årige dansker svømmede sig onsdag formiddag videre til semifinalerne i tredjebedste tid.

Den forsvarende VM-sølv-vinder fra Istanbul i 2012 kom godt fra start og vandt sikkert sit eget heat i tiden 57,05 sekunder.

På det tidspunkt, hvor nordjyden slog hænderne i bassinkanten i sjette heat, havde hun en kort overgang stævnets bedste tid, men den blev slået to gange i syvende og ottende heat.

Først af australske Emily Seebohm, der var 46 hundreddele af et sekund hurtigere end Mie Ø. Nielsen. Og i ottende og sidste heat satte den ungarske svømmestjerne Katinka Hosszu samtlige konkurrenter på plads med en tid på 55,70 sekunder.

Mie Ø. Nielsen vandt sidste år guld i Herning ved kortbane-EM på samme distance.

Semifinalerne svømmes onsdag aften, mens der er finale torsdag aften.

Medaljehåbet på 200 meter butterfly, Viktor Bromer, formåede ikke at svømme sig videre til semifinalerne på den halve distance.

Den 21-årige dansker, der er europamester på langbane på 200 meteren, blev blot nummer 26 i indledende og var meget lagt fra at gå videre i 100 meter butterfly.