VM: Messi og Robben kæmper om finalebillet

admin

|

08/07/2014

Dagens topnyheder

Det er første gang i 24 år, at Argentina er blandt de sidste fire nationer i en VM-slutrunde, når holdet onsdag møder Holland i den ene semifinale ved VM i Brasilien.

Både hollænderne og sydamerikanerne er gået ubesejret gennem slutrunden.

Mens Holland indtil nu har spillet en fornuftig turnering, blandt andet med en imponerende 5-1-sejr over de regerende verdensmestre fra Spanien, mener flere kritikere, at det argentinske hold som helhed har skuffet spillemæssigt.

Et enkelt ikon har dog - ikke uventet - gjort sig positivt bemærket for Argentina. FC Barcelona-stjernen Lionel Messi, som har scoret fire mål i årets VM-slutrunde og leveret flere afgørende assists.

- Messi giver os ikke bare mål, men også boldbesiddelse. Han trækker modspillerne til sig og skaber plads til sine holdkammerater, siger Argentinas landstræner, Alejandro Sabella.

Argentinas midtbanespiller Javier Mascherano er klar over, at der venter sydamerikanerne en stor opgave mod Holland.

- Vi ved, at vi skal spille mod et hold, der er bedst, når det spiller på kontraangreb, på grund af den høje fart, holdet har i angrebene, siger han.

- Vi er nødt til at sørge for, at vi ikke mister bolden unødvendigt. Koncentration er nøglen samtidig med, vi skal forsøge at holde på bolden, og vi er nødt til at være tålmodige.

I den hollandske lejr er det Bayern München-profilen Arjen Robben, der forventes at kunne skabe den afgørende forskel og stjæle rampelyset fra Messi. I hvert fald hvis man spørger den tidligere hollandske landstræner Bert van Marwijk.

- Argentina har Messi, vi har Robben. Og helt ærligt, så tror jeg, den bedste spiller er Robben, siger han.

Van Marwijk stod i spidsen for "oranje" ved VM-slutrunden i Sydafrika i 2010, hvor Holland nåede finalen, som blev tabt til Spanien, og han har stor respekt for, hvordan den 30-årige angriber har udviklet sig siden.

- Når jeg ser, hvordan Robben spiller ved denne slutrunde, må jeg indrømme, at jeg bliver en smule misundelig. Der er stor forskel fra 2010 til nu, lyder det fra van Marwijk.

Argentina må undvære midtbanespilleren Angel Di Maria, som sammen med Messi har været en af de bærende spillere på det argentinske hold.

Di Maria stod blandt andet for det vigtige 1-0-mål i overtiden mod Schweiz.

Til gengæld er forsvarsspilleren Marcus Rojo tilbage efter sin karantæne. Han skal formentlig tilbage på højrebacken og sørge for, at Robben ikke får plads foran målet.

Semifinalen mellem Argentina og Holland spilles i São Paulo onsdag fra klokken 22.00.

/ritzau/