VM: Messis Argentina møder alpernes Messi

admin

|

01/07/2014

Dagens topnyheder

Lionel Messis mål har sendt Argentina i 1/8-finalerne ved VM i Brasilien, men sydamerikanerne skal spille langt bedre som kollektiv, når holdet møder Schweiz tirsdag aften. Ellers ryger Argentina ud.

Så kontant lyder meldingen fra Argentinas topscorer og største stjerne Lionel Messi, som har nettet fire gange ved VM.

- Nu kan vi ikke lave nogen fejl, da alle fejl vil sende os ud af turneringen, siger Messi til nyhedsbureauet AFP.

Argentina må undvære Manchester City-angriberen Sergio Agüero, som er ude med en skade. Alligevel er der ingen tvivl om målsætningen ifølge Messi.

- Der er intet mere smukt end at kunne blive verdensmester - at opnå det med mit land, lyder det fra FC Barcelona-angriberen.

Messi scorede et mål i Argentinas 2-1-sejr over Bosnien, han scorede det afgørende overtidsmål i 1-0-sejren over Iran, og han nettede to gange i 3-2-sejren over Nigeria.

Det har øget argentinernes tro på succes, at Messi har vist god form ved VM, men nu venter der en knald eller fald-fase, hvor alt kan ske. Især i en kamp mod Schweiz, som har scoret syv mål i de tre første kampe mod Ecuador, Frankrig og Honduras

Alpelandet har selv en Messi, skriver den schweiziske avis Blick og henviser til Bayern München-spilleren Xherdan Shaqiri, som scorede hattrick i Schweiz' seneste kamp - 3-0-sejren over Honduras.

- Det er en drømmekamp for os. Lille Schweiz er oppe mod en stor modstander, siger 22-årige Shaqiri, som blev den første schweizer til at score flere gange i en VM-kamp siden 1954.

Schweiz har dog ikke slået Argentina i seks forsøg. Og nationen kender alt til Messi, som lavede sit første internationale hattrick i en 3-1-sejr over netop Schweiz, da de to nationer mødtes i en venskabskamp i Bern i februar 2012.

- Vi forbereder os på at møde Messi - såvel som de øvrige af spillerne, men selvfølgelig har Messi kvaliteten til at afgøre kampe, siger den schweiziske målmand Diego Benaglio.

- Det bliver relativt svært at lukke ham helt ned, men han er ikke den eneste farlige spiller på et særdeles godt hold, advarer Benaglio.

Argentina råder også over offensive profiler som Gonzalo Higuain, Angel Di Maria og Ezequiel Lavezzi, som ventes at starte inde i stedet for Agüero.

- Argentina handler ikke kun om Messi, selv om han er holdets superstjerne. Men vi kender alt til de evner, han besidder, og det hjælper os at have set en del til ham, lyder det fra Benaglio.

Kampen mellem Argentina og Schweiz begynder tirsdag klokken 18 dansk tid.

Klokken 22 begynder endnu en 1/8-finale, når USA og Belgien mødes.

/ritzau/