VM på bane: Danskere vil vise OL-styrke

Cykelrytteren Lasse Norman Hansen har vundet OL-guld, men han har aldrig været verdensmester.

Det danske hold til holdforfølgelsesløb var sidste år meget langt fra medaljekampen.

Nu skal holdet vise, at man er blandt verdens bedste nationer på cykelbanen i London. Og Lasse Norman går efter VM-guld i et ellers ualmindeligt hårdt felt, hvor samtlige OL-kandidater har noget på spil.

- Lasse har selv sagt, at han vil være verdensmester, så jeg skal gå med min mand og sige, at jeg tror på det, siger Danmarks Cykle Unions sportschef, Lars Bonde, til DR-podcasten Sportsugen på dr.dk.

Lasse er så skarp, som han kan være. Hvis man ikke er der til det VM, som ligger før OL, så får man utroligt svært ved at overbevise sig selv og andre om, at man også er medaljeemne til OL. Så vi skal selvfølgelig være klar, siger Lars Bonde videre.

Lasse Norman er blevet nummer et og to ved de to World Cup-stævner, han har kørt i denne sæson. Han får hård konkurrence af den italienske Sky-rytter Elia Viviani, af colombianeren Fernando Gaviria og af franskmanden Thomas Boudat, som vandt den World Cup, hvor danskeren blev nummer to.

Desuden bliver den engelske spurtkanon fra landevejen Mark Cavendish også en ubekendt faktor på hjemmebanen. Han blev nummer fire ved den seneste World Cup.

Danmark har haft stolte traditioner i 4000 meter-holdforfølgelsesløbet de senere år, men sidste år floppede holdet ved VM, da man først og fremmest satsede løbende på at sikre point til OL-kvalifikationen. Da sluttede Danmark uden for top-otte.

Det skulle ifølge Lars Bonde ikke ske denne gang.

- Vi har fået nogle unge ryttere op, som virkelig har grebet chancen og også skubbet lidt til de mere rutinerede, siger Lars Bonde og fortsætter:

- Vi skulle gerne være med til at køre om medaljerne. Det handler om Storbritannien, Australien, New Zealand og os. Og så er Schweiz også blevet stærk, siger Lars Bonde.

Landstræner Casper Jørgensen har udtaget seks ryttere til holdløbet. Foruden Lasse Norman og Rasmus Quaade er det Casper Pedersen, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen og Niklas Larsen.

Fordi holdet skal køre tre gange på to dage, forventer Lars Bonde at bruge mindst fem af rytterne ved VM.

Den tidligere juniorverdensmester Amalie Dideriksen kæmper for at være blandt Europas bedste otte nationer i OL-regnskabet. Det er hun lige nu, men nationerne ligger tæt, og hun risikerer at misse OL, når hendes omnium er slut på søndag.

- Hun er godt kørende, men der kan gå taktik i den, og det kan gå galt, siger Lars Bonde.

VM's holdløb har tidskørsel onsdag og finaler torsdag. Lasse Normans omnium bliver kørt torsdag og fredag, mens Dideriksen skal i konkurrence lørdag og søndag.

Desuden kører 6-dages-vinderne Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen parløb på søndag - en disciplin, som ikke er på OL-programmet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip