Vogternes Råd afviser kontroversiel iransk hijab-lov

Et lovforslag i Iran med det formål at give myndighederne større magt til at tvinge kvinder til at bære slør - hijab - forkastes som forfatningsstridigt, skriver statslige medier i landet.

Ifølge landets islamiske lov, som har været gældende siden revolutionen i 1979, skal kvinder bære hijab, som dækker hoved, nakke og skjuler hår.

Mange iranske kvinder fortolker i dag denne lov liberalt og nøjes med at bære et tyndt og gennemsigtigt slør, ligesom tætsiddende tøj er moderne frem for de traditionelle sorte og løsthængende gevandter.

Den praksis har ført til kritik fra religiøse ledere og politikere, som mener, at der skal strammes op og loven efterleves.

Politikernes lovforslag blev imidlertid afvist af det magtfulde Vogternes Råd, som gennemgår al lovgivning i Iran.

Ifølge nyhedsbureauet Irna, som citerer en talsmand for rådet, er der 14 fejl i det 24-punkter lange lovforslag, som er blevet fremlagt.

Vogternes Råd har sendt lovforslaget tilbage, så det kan blive ændret.

Loven skulle ligeledes lægge pres på arbejdsgivere, som fremover skulle stå til ansvar for, om deres kvindelige medarbejdere bærer slør.

Irans præsident, Hassan Rouhani, har i en tale lagt afstand til lovforslaget.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip