Voice-coaches: Det har børnene lært os

Spændingen stiger i tv-programmet "Voice junior", der nu er nået til de såkaldte "Battlerunder". Her skal deltagerne i hold af tre battle mod hinanden, og kun én fra hvert hold går videre til kvartfinalen lørdag aften.

De tre coaches Wafande, Joe Moe og Oh Land er derfor i fuld gang med at vejlede deres deltagere, så de kan klare sig bedst muligt.

Men selvom trioen er ansat til at være de erfarne, der skal lære fra sig og hjælpe de mange talentfulde og sangglade børn, har de tre rutinerede musikere også selv fået lidt at tænke på efter at have arbejdet med de unge stjernefrø.

- At være med i Voice junior er den vildeste oplevelse for børnene. De lever derfor meget i nuet og gemmer tudeturen til næste dag, hvis de ryger ud. Indtil da er de bare glade for at være med, siger Wafande om børnene og fortsætter:

- Det kunne vi planlægningsglade voksne godt lære noget af og huske på, hvordan det var at være barn og få de første drømme opfyldt. Jeg har i hvert fald tvunget mig selv til at tænke tilbage på min barndom, siger reggae-stjernen.

Også sangerinden med de mange hårfarver, Oh Land, er imponeret over de unge talenter.

- De er sindssygt ambitiøse og flittige og går hver gang hjem og øver sig. Det kan man godt lære noget af, fortæller programmets kvindelige coach og fortsætter:

- Hvis man først har fået succes og har fundet en opskrift som kunstner, tænker man tit: Det virkede, og laver derfor noget, der minder om det. Det er fedt, at børnene hele tiden bare kaster sig ud i nye sange med den samme energi og arbejdskraft.

Trekløverens sidste mand, Joey Moe, har også noteret sig en lærerig ting i sit arbejde med de sangglade børn.

- Mange af børnene efterligner fuldstændig stjernerne, de har set på musikvideoer på YouTube. Det har fået mig til at indse, at jeg også selv har brug for at blive mindet om at tage ny inspiration ind, og ikke se mig blind på en bestemt idé om, hvordan musik skal lyde, siger Joey Moe og uddyber:

- Jeg prøver derfor at lære børnene, at de ikke skal lade Justin Bieber være deres tro bibel. I stedet skal de tage det, de kan bruge fra ham og så blande det med alle de andre impulser, de får ind, og på den måde opnå deres egen lyd og stil.

Den 22. november bliver det afgjort, hvem der vinder denne sæson af Voice junior.

Newspaq

 

Dagens Gossip