Vokseværk hos DF udløser nyt lokale på Christiansborg

Dansk Folkeparti var den helt store vinder ved sidste uges valg, og det kommer nu også til at afspejle sig i partiets boligforhold på Christiansborg.

Således er partiet på vej til at skubbe SF ud af et af de største og mest centrale gruppeværelser på Christiansborg.

- Ud fra valgresultatet er det naturligt, at vi er nødt til at have et større lokale, når vi nu er 37 folketingsmedlemmer mod før 22, siger gruppeformand Peter Skaarup til Ritzau og tilføjer:

- Og det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne ser, det bliver det lokale, SF har haft tidligere, for der mener vi, at vi kan være.

Gruppeformændene har torsdag formiddag været til møde med Folketingets formand, Mogens Lykketoft om blandt andet lokalefordelingen, som dog ikke er endeligt på plads ifølge Ritzaus oplysninger.

Det ligger dog i kortene, at Venstre trods tabet af 13 mandater får lov at beholde sit lokale på "den røde gang" på 2. sal, der har sin egen restaurant, udsigt til Christiansborg Slotsplads, og hvor der også er en indgang til Statsministeriet.

Venstre er i dag naboer til Dansk Folkeparti, som med en overtagelse af SF's nuværende gruppeværelse vil skulle flytte et lille stykke ned af den samme gang.

SF indtog lokalet i 2007, hvor partiet SF fik 23 mandater efter et kanonvalg. Siden er det blevet til to lussinger, og i det nye folketing har partiet blot syv medlemmer.

Omrokeringerne skyldes ikke kun de nye størrelsesforhold mellem partierne, men også det forhold, at der med Alternativets bemærkelsesværdig resultat nu er ni partier repræsenteret mod tidligere otte.

Det betød onsdag, at en stor del af de medier, der har kontor på Christiansborg, fik besked på at pakke sine kontorer med udsigt til at skulle flyttes helt ud af det gamle slot.

Den beslutning har imidlertid mødt modstand, fortæller Peter Skaarup.

- Vi synes, det er vigtigt, at man giver pressen en fornuftig behandling, hvor den er sammen med Folketinget, og hvor man ikke skiller pressen ad og laver forskelsbehandling af medierne. Det vil ikke være et godt signal, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip