Voldelig bandekonflikt udløser fire nye visitationszoner

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Nordsjællands Politi har oprettet fire visitationszoner efter flere voldsepisoder og fund af store mængder våben hos bandemedlemmer.

Konflikten mellem indvandrerbanderne Black Jackets og Loyal to Familia er optrappet i Nordsjælland.

Begge sider i bandekonflikten er bevæbnede, og politiet ønsker derfor at oprette visitationszoner i Hillerød, Kokkedal og Helsingør.

- Der er voldsom risiko for flere voldelige konfrontationer, derfor indfører vi nu visitationszoner, siger Nordsjællands Politis pressetalsmand, Henrik Suhr, til TV2 Lorry.

Nordsjællands Politi har ved ransagninger fundet adskillige våben hos banderne, politiet frygter derfor for en decideret bandekrig, hvis ikke den verserende konflikt bliver bremset.

De fire visitationszoner ligger i områderne Vapnagård og Nøjsomhed i Helsingør, Egedalsvænge i Kokkedal og et område omkring Kongens Vænge i Hillerød.

Beslutningen om at oprette fire visitationszoner betyder, at der vil blive foretaget stikprøvevise besigtigelser af personers legeme, samt undersøgelse af tøj og andre genstande, herunder køretøjer.

Det sker med henblik på at kontrollere om personen besidder eller bærer våben, lyder politiets forklaring.

Visitationszonerne bliver indført fra tirsdag og gælder fire uger frem til den 21. juni. Beslutningen om at oprette visitationszoner sker på baggrund af flere voldelige episoder mellem de to grupperinger i løbet af maj.

Blandt andet i Hillerød, hvor to mænd på en knallert startede et skyderi fredag aften i centrum af byen. Også i Helsingør har politiet været på jagt efter bandemedlemmer i forbindelse med et skyderi.

I sidste uge indførte Københavns Vestegns Politi visitationszoner i Albertslund og Høje Taastrup.

I samme ombæring lukkede politiet også et klubhus i Albertslund, der tilhørte banden Black Jackets.

En bande med tilknytning til det kriminelle indvandrermiljø, som i det sidste halve år har været meget aktive og skabt røre i bandegrupperinger i Storkøbenhavn, oplyser TV2 Lorry.

/ritzau/