Voldsom trafikulykke i Jyderup koster ældre par livet

En voldsom trafikulykke har tirsdag eftermiddag kostet et par på 85 og 89 år livet.

Ulykken skete i krydset mellem Skovvejen og Amtsvejen/Kalundborgvej ved Jyderup på Vestsjælland.

- En stribe biler kommer kørende ad Skovvejen og sætter farten ned, da de nærmer sig krydset, fortæller vagtchef René Søe Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Ved krydset er der svingbaner til højre og venstre, der er adskilt af en spærreflade. En 24-årig mand i en varevogn vælger at køre ind i spærrefladen og uden om de andre biler.

- Han kører ud i krydset, hvor lyset i hvert fald er skiftet til gult og ifølge nogle vidner allerede til rødt, forklarer vagtchefen.

I krydset rammer han personbilen med det ældre par, som bliver dræbt. Selv slipper han uden alvorlige skader.

En bilinspektør har som altid ved alvorlige ulykker været ude for at undersøge både ulykkesstedet og de implicerede biler.

Der er også helt rutinemæssigt taget blodprøver af førerne af de to biler for at undersøge, om de skulle være påvirket af alkohol eller stoffer. Det er der dog umiddelbart ikke mistanke om.

Selv om den 24-årige slap heldigt fra ulykken, kan der komme et efterspil for ham.

- Vores jurister overvejer, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling. Det er groft uforsvarligt at køre ud i spærrefladen på den måde, når alle andre holder tilbage, siger René Søe Pedersen.

I ulykker med dødelig udgang bliver den, der menes at være skyld i ulykken normalt sigtet for uagtsomt manddrab. Det er dog endnu ikke afgjort, om det vil ske for den 24-årige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip