Voldsom uro i Jerusalem efter hævndrab

Drabet på en ung palæstinenser førte onsdag til voldsomme sammenstød mellem stenkastende palæstinensiske aktivister og israelsk politi Jerusalem. Under de voldelige sammenstød brugte politiet tåregas og gummikugler.

Urolighederne begyndte efter fundet af liget af den 16-årige palæstinenser Mohammed Abu Khudair, som før daggry onsdag blev bortført uden for et supermarked i Shoafat-bydelen i Jerusalem.

Der blev sat vejspærringer op for at finde gerningsmændene til drabet, som menes at være gengældelse for drabet på tre israelske teenagere i nærheden af Hebron på Vestbredden 12. juni.

I en skarpt formuleret erklæring fordømmer USA "i de stærkest mulige ord" drabet på den på palæstinensiske teenager, og Washington opfordrer Israel til at forhindre hævnangreb.

Drabet på den 16-årige, hvis lig blev fundet i en skov, er blevet fordømt af både israelske og palæstinensiske ledere.

I en erklæring siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at drabet på teenageren er "foragteligt", og han opfordrer politiet til at opklare forbrydelsen hurtigst muligt.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, beskylder jødiske bosættere for drabet på Abu Khudair og kræver, at Israel "idømmer morderne lovens hårdeste straf, hvis landet stadig ønsker fred."

Bortførelsen og drabet på den unge palæstinenser skete dagen efter, at de tre jødiske studerende blev begravet. Tusinder deltog i ceremonien.

De tre studerende forsvandt 12. juni, da de tomlede på den sydlige del af Vestbredden.

Det står ikke klart, hvordan de unge døde, men Israels viceforsvarsminister, Danny Danon, siger, at de var dræbt af Hamas-terrorister.

På Vestbredden blev omkring 40 palæstinensere anholdt tirsdag.

Da de tre unge bosætter-teenagere forsvandt, indledte Israel en stor eftersøgningsoperation på Vestbredden. Ifølge tal fra israelske talsmænd blev 276 Hamas-folk anholdt under jagten.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip