Voldsomme sammenstød brudt ud i Kairo

Efter fredagsbønnen er det kommet til voldsomme sammenstød mellem egyptiske sikkerhedsstyrker og omkring 2000 tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Mursi.

Fredag eftermiddag eksploderede dagens fjerde bombe i hovedstaden Kairo - ved en biograf - med mindst en død til følge, skriver nyhedsbureauet AFP.

Kampene finder sted på vejen, der fører ud til pyramiderne i Giza. Mursi-støtter sætter ild til bildæk og kaster med benzinbomber mod sikkerhedsstyrkerne. Politiet svarer igen med tåregas.

Tidligere fredag har tre eksplosioner rystet Kairo, og mindst seks personer meldes dræbt.

Urolighederne sker dagen før treårsdagen for oprøret mod den tidligere egyptiske præsident Hosni Mubarak.

Uroen startede fredag morgen, da en bilbombe eksploderede ved politiets hovedkvarter i Kairo. Mindst fire personer blev dræbt ved den eksplosion, der kunne høres over hele hovedstaden, rapporterer egyptisk stats-tv. Mindst 51 andre blev såret.

Sikkerhedskilder siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en selvmordsbomber sprængte sin bil i luften på parkeringspladsen til hovedkvarteret. Vinduerne i politihovedkvarteret blev sprængt ud ved eksplosionen, og facaden har fået store skader.

Kun et par timer efter blev Kairo ramt af endnu en voldsom eksplosion, der skete i nærheden af metrostationen El Behooth. Mindst én person er blevet dræbt, og 15 mennesker meldes sårede.

I forstaden Giza eksploderede en bombeanordning foran en politistation. Ifølge Reuters var der ingen meldinger om hverken dræbte eller sårede ved den tredje eksplosion, men vidner beretter om et højt brag.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip