Voldsomt bombeangreb rammer kurdisk by i Syrien

Endnu et bombeangreb ryster Syrien onsdag, rapporterer syrisk stats-tv.

Et bombeangreb har ramt den kurdisk dominerede by Qamishlim, der ligger i det nordøstlige Syrien på grænsen til Tyrkiet.

Mindst 44 personer er rapporteret dræbt ifølge syrisk stats-tv, skriver nyhedsbureauet AFP. Mediet Al-Jazeera beretter om 50 døde.

Redningsarbejdere er fortsat på stedet, hvor de hjælper de over 140 sårede personer fra bombestedet.

Angrebet blev først beskrevet som et dobbelt bombeangreb, men ifølge kilder fra byen og Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der en britisk baseret observatørgruppe, fik en selvmordsbombe en gasledning til at detonere.

Den første eksplosion skyldes ifølge nyhedsbureauet Amaq, der har forbindelse til Islamisk Stat, en "selvmordsbombe i en lastbil, der ramte de kurdiske styrkers hovedkvarter" i Qamishli, skriver Reuters.

Også en journalist fra AFP rapporterer fra byen og fortæller, at den første eksplosion skyldtes en selvmordsbomber, der sprængte sig selv i luften, da han sad i en lastbil ved et checkpoint nær lokale administrationsbygninger.

En kilde i de kurdiske sikkerhedsstyrker fortæller også til AFP, at der er tale om "den største eksplosion, som byen har set".

Byen Qamishli har været hovedbase for det kurdiske oprør mod Islamisk Stat og har jævnligt været ramt af bombeangreb, som den militante gruppe Islamisk Stat har taget skylden for.

Ifølge Al Jazeera har Islamisk Stat også taget skylden for onsdagens angreb.

Ifølge syrisk stats-tv opfordres lokale til at gå til offentlige og privat hospitaler for at donere blod til de mange sårede.

/ritzau/

 

Dagens Gossip