Voldsomt uvejr hærger USA: Mindst 11 meldes omkommet

Et voldsomt vejrsystem i USA fortsætter med at kræve liv på sin vej gennem flere sydlige delstater.

De seneste meldinger lyder, at mindst 11 mennesker er omkommet på grund af tornadoer og stormvejr i seks stater. Værst er det gået ud over Mississippi, Tennessee og Arkansas, skriver flere udenlandske medier.

Adskillige andre er blevet kvæstet, rapporterer CNN.

Blandt de døde er en blot syvårig dreng. Han sad i en bil sammen med sin familie, da en voldsom vind kastede bilen op i luften. Drengen omkom i ulykken, mens hans pårørende er blevet bragt på hospitalet med deres kvæstelser, skriver BBC.

Storme og tornadoer er drevet ind over det sydøstlige USA, og op mod 20 tornadoer af varierende styrke er blevet registreret.

Mange boliger er blevet svært beskadiget eller helt revet væk af uvejret, der efterlader sig ødelæggende spor.

Næsten 70 millioner amerikanere menes at have befundet sig på den vej, hvor tornadoerne bevægede sig, melder tv-stationen ABC.

- Vi befandt os i huset. Vi kunne høre, hvordan vinden tog til. Vi piskede mod vores stormkælder. Vi havde bare 45 sekunder, før den ramte, siger en Tennessee-borger til CNN, efter at han med nød og næppe overlevede en tornado.

- Det ligner et ødeland. Der er ingenting tilbage, siger han.

Fly i mindre lufthavne er blæst omkuld, og Mississippis motorvej I55 er blevet afspærret i begge retninger, oplyser myndighederne.

Samtidig er der sat varmerekord i New York, hvor der ved den ikoniske Central Park er noteret 22 graders varme. Det er den varmeste juleaftensdag, siden registreringerne første gang blev foretaget i 1871, oplyser den nationale vejrtjeneste i USA ifølge AFP.

/ritzau/

 

Dagens Gossip