Voldstiltalt læge: Jeg har aldrig slået mine børn

- Vi er en helt almindelig dansk familie. Vi har fået de børn, vi gerne ville have, og vi vil gøre alt for dem. Det, der adskiller os fra andre familier, er, at vi har seks børn.

Sådan fortæller en 37-årig læge onsdag ved Retten i Roskilde, hvor han sammen med sine hustru er tiltalt for gennem en årrække at have udsat fem af parrets børn for voldelig mishandling.

Ifølge anklagerne mod parret er familien fra Roskilde dog langt fra en almindelig familie.

Lægen, der har egen praksis med en kompagnon på Sjælland, skulle nemlig have skubbet sine børn, løftet dem op med et greb om halsen, presset en bøjet finger ind i rygsøjlen og kastet dem ned i gulvet eller sengen.

Hustruen er tiltalt for at have overværet og dermed også accepteret den påståede vold, som skulle være foregået i hjemmet i Roskilde og i et sommerhus i Rågeleje.

De forurettede børn er i dag mellem fire og 12 år gamle, og den påståede vold begyndte angiveligt, da den nu 12-årige søn var fire år gammel.

- Vi har seks børn, og det gør, at konfliktniveauet er højere, og at der er mere brug for opdragelse. Men ikke for vold, bedyrer lægen under sin forklaring fra vidneskranken.

Sagen begyndte i maj, da Roskilde Kommune kontaktede politiet på baggrund af en mistanke om vold. Det førte til videoafhøring af fire børn og efterfølgende anholdelse og fængsling af forældrene.

Lægen har set videoafhøringerne, og han mener, at børnene har afstemt deres forklaringer.

- Det er meget påfaldende, at de har så enslydende forklaringer på videoafhøringerne. Og når jeg nu ved, at det ikke er sket, så er det endnu mere påfaldende, fortæller lægen.

Han bedyrer desuden over for retten, at han elsker sine børn meget højt, men understreger samtidig, at de ikke er troværdige vidner.

Desuden er børnene ifølge lægen meget glade for at være i familien.

- Vi har nu igen fået mulighed for at bo sammen alle sammen. Da det kunne lade sig gøre, så jublede børnene samstemmende.

Lægen erkender, at der har været fysiske irettesættelser, hvor han har taget fat i børnene.

- Men vi har ikke fået børn for at slå dem. Vi har aldrig slået vores børn.

Senere onsdag skal lægens hustru afhøres, og videoafhøringerne af børnene vil blive afspillet i retten. Der ventes dom i sagen torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip